Dostupni linkovi

Vučić: Nije realan potpis, tražićemo garancije za Srbe


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Potpredsednik vlade i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju uveče da će predsedništvu svoje stranke predložiti nastavak dijaloga i dobijanje većih garancija za Srbe na Kosovu, ali je dodao da smatra da "nije realno" da Srbija potpiše rešenje koje joj je ponuđeno u Briselu.

"Nećemo potpisati ništa što će ići na uštrb srpskih interesa, ali mi moramo da postanemo normalna zemlja i da našu zemlju dodatno otvorimo", rekao je Vučić.

Vučić je televiziji Pink rekao da će u ponedeljak biti doneta "konačna i zvanična odluka" o rešenju za Kosovo ponuđenom na pregovorima u Briselu.

"Sutra ćemo uputiti zvaničan odgovor Briselu i tražiti nastavak dijaloga i garancije za bezbednost Srba", rekao je Vučić i istakao da Srbija mora da reši kosovski problem i da ne sme dozvoliti da to postane "zamrznuti konflikt".

Potpredsednik vlade je rekao da na završnim pregovorima u Briselu, 2. aprila, srpska strana nije dobila nikakav "papir" već da joj je samo pročitano šta se od nje traži.
XS
SM
MD
LG