Dostupni linkovi

Ivana Mišković: Mom ocu su unapred presudili



Ćerka Miroslava Miškovića, Ivana MIšković Karić, u intervjuu za Nedeljnik, kaže da su njen otac i brat odlučni da pokažu da nisu krivi za ono za šta se terete.

Ona je u tom intervjuu rekla da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina Srba ne podržava i da ga ne vole, ali da se nada da će ipak dokazati svoju nevinost.

Ćerka vlasnika Delta holdinga govorila je i o tome kako dane u zatvoru provode njen otac i brat, o novoj vlasti, o Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, prijateljstvu Miškovića i Milana Beka, kao i o tome zašto je Fondacija Delta pisala patrijarhu Irineju jer ih nije pozvao na sednicu Društva za podizanje Hrama Svetog Save.

Na pitanje da prokomentariše to što se za njenog oca često kaže da je finansirao stranke i presudno uticao na formiranje srpskih vlada, Ivana MIšković Kariće je odgovorila:

"Nikada on sebe nije smatrao najjačom figurom u Srbiji. Po definiciji on to ne može ni da bude. Država je uvek jača. I najslabija država je jača od najjače kompanije. To je tako uvek i svuda."

Apelacioni sud je 8. marta produžio za još tri meseca pritvor Miškovićima i Đuraškoviću, smatrajući da i dalje postoji opasnost od bekstva i uzimajući u obzir težinu krivičnog dela. Kako je tada navedeno, po rešenju Apelacionog suda pritvor može trajati najduže do 9. juna 2013. godine.

Miškovići u Đurašković su u pritvoru od hapšenja 12. decembra 2012. godine, i oni su osumnjičeni za zloupotrebe desetina miliona evra u preduzećima za puteve.
XS
SM
MD
LG