Dostupni linkovi

Stefanović: Posebna sjednica Skupštine o dijalogu kad se postigne rješenje


Nebojša Stefanović Predsjednik Skupštine Srbije
Nebojša Stefanović Predsjednik Skupštine Srbije
Posebna sjednica Skupštine Srbije na temu Kosova i dijaloga sa Prištinom mogla bi da bude održana kada bude postignuto cjelovito i konkretno riješenje, izjavio je danas predsjednik parlamenta Nebojša Stefanović i dodao kako će sutrašnje odgovaranje na zastupnička pitanja biti prilika da se govori o tim temama.

"Ne mislim da je u toku dijaloga mudro otkrivati sve karte koje država ima u svom rukavu. Kada budu došli do nekog rješenja i kada pregovarači budu imali o nečemu konkretnom da obavijeste parlamet, to rješenje će predstaviti parlamentu i o tom rješenju će se razgovarati", kazao je Stefanović.

On je novinarima u parlamentu reako i da će sjutrašnje odgovaranje na zastupnička pitanja, koje se prema poslovniku događa svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu, biti prilika za sva pitanja, a da pretpostavlja kako će Kosovo i dijalog biti jedna od tema.

Stefanović je dodao kako nema definitivnu potvrdu ko iz vlade neće doći na sutrašnju sjednicu, ali kako očekuje premijera Ivicu Dačića i većinu članova vlade.
XS
SM
MD
LG