Dostupni linkovi

Saudijski verski vođa kritikovao Twitter


Saudijski verski vođa kritikovao je danas Twitter, nazivajući tu društvenu mrežu "saborom za lakardijaše" i mestom za lažne i netačne poruke.

Veliki muftija Šeik Abdul-Aziz al-Šeik dao je ovu izjavu kasno sinoć tokom obraćanja drugim saudijskim verskim zvaničnicima, preneo je AP.

Njegovi komentari usledili su istog dana kada je imam Velike džamije u Meki rekao da ljudi imaju pravo da se izražavaju, ali da to moraju da čine oprezno kako bi zaštitili ugled i jedinstvo nacije.

Grupe za ljudska prava u više navrata su kritikovale Saudijsku Arabiju zbog ograničavanja slobode izražavanja i svojih ultrakozervativnih načela.

Društvena mreža Twitter bila je glavno oružje mladih aktivista preko koje su organizovali proteste u sklopu "arapskog proleća", talasa narodnih pobuna na Bliskom istoku i severu Afrike, ali ona predstavlja i način na koji regionalne vlasti komuniciraju sa javnošću.

Popularna društvena mreža proslavila je danas sedmi rođendan sa 200 miliona korisnika širom sveta, koji sada svakodnevno šalju u proseku 400 miliona kratkih poruka ili "tvitova".
XS
SM
MD
LG