Dostupni linkovi

Hrvatski MUP: Nije bilo pokušaja ulaska srpskih navijača



Hrvatska policija zasad nije zabeležila nijedan pokušaj ulaska srpskih navijača u Hrvatsku uoči utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske u Zagrebu, rečeno je agenciji Beta u hrvatskom MUP-u

Policija je ranije najavila da će kontrolisati sve granične prelaze preko kojih bi mogli eventualno da uđu srpski navijači, ali i putne pravce prema Zagrebu, iako nije bilo naznaka da bi srpski navijači mogli da krenu u Zagreb na utamicu.

Po dogovoru fudbalskih saveza Hrvatske i Srbije navijačima gostujuće reprezentacije neće biti omogućen ulazak ni na utakmicu u Zagrebu, ni na uzvratni meč u Beogradu.

Uoči fudbalske utakmice, koja je u medijima označena kao utakmica decenije, a u policiji kao meč visokog rizika, u centru Zagreba od jutra se skupljaju hrvatski navijači iz cele zemlje, ali i iz inostranstva. Većina nosi hrvatske dresove i zastave, čuje se pesma,
ali atmosfera je dosta mirna.

Na glavnom Trgu bana Jelačića postavljen je video bim na kome će oni koji nisu uspeli da kupe karte moći uživo da prate utakmicu između Hrvatske i Srbije. Utakmica će se pratiti i u gotovo svim kafićima.

U nekim školama popodnevna nastava je skraćena zbog meča koji počinje u 18 časova.
XS
SM
MD
LG