Dostupni linkovi

Lekić: I Kapone bi pozavideo vlasti u Crnoj Gori



Predsednički kandidat opozicije Miodrag Lekić optužio je crnogorsku vlast da je stvorila takav koruptivni sistem, na kojem bi joj pozavideo i Al Kapone

"Neostvarena utopija Al Kaponea bila je da korumpira čitavu državu. To je međutim, na neki način, uspelo aktuelnoj crnogorskoj vlasti", kazao je Lekić.

On je optužio protivkandidata Filipa Vujanovića da je, dok je bio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, dobio spisak ljudi iz Državne bezbednosti koji su bili na platnom spisku jedne mafijaške organizacije u Italiji, ali ništa nije preduzeo tim povodom.

Lekić je na tribini u podgoričkom naselju Tološi kazao da će, ukoliko pobedi na izborima 7. aprila, biti predsednik svih građana, te da će se boriti za pravnu državu.

On je dodao da ga zabrinjava loš odnos prema Srbiji, koji je prethodnih dana, kako je kazao, emitovao lider Demokratske partije socijalista i crnogorski premijer Milo Đukanović, prenose podgorički mediji.

Lekić je naveo da se mediji iz Srbije ne bave previše Crnom Gorom, ali je, kako je naveo, Đukanović odlučio da napadne bivše srpske rukovodioce, ne bi li na taj način pomogao predsedničku kandidaturu Filipa Vujanovića.

"Mene je sramota zbog tih izjava Đukanovića. Nikada se nisam sastao sa Slobodanom Miloševićem, dva puta sam sastao sa Vojislavom Koštunicom, a mnogo češće sam se sastajao sa Zoranom Đinđićem", kazao je on.
XS
SM
MD
LG