Dostupni linkovi

Komšić o novoj stranci: Osnivačka skupština Demokratske fronte 7. aprila


Željko Komšić
Željko Komšić
Član Predjsendištva BiH Željko Komišić najavio da je osnivačka skupština nove stranke koju osniva planirana za 7 april. Stranka se zove Demokratska fronta, a Komšić kaže da će okupiti poštene intelektualce.

''Ja sam svoje političke ambicije zadovoljio, nemam više šta, ja samo gledam kako će se živjet poslije u ovoj zemlji. Ja imam namjeru da moje dijete odrasta u ovoj zemlji, a da ne prolazi ono kroz šta sam i ja i moja generacija i druge prošli. Kako će biti ovisiće prije svega o običnim ljudima, dakle ljudima na koje ja računam, kojima je stalo do ove zemlje i do toga kako će da žive i o našoj umješnosti kako ćemo tim ljudima predstaviti ono što je program stranke", rekao je Komšić.

On je izjavio kako se neke stvari u BiH moraju radikalno mijenjati.

"Kad kažem radikalno, ne bilo kakvom silom nego naravno da demokratski način, ali moramo jednostavno i mi, ova generacija političara spremati u političku penziju, a drugima dati šansu. Neće to naravno ići lako, ništa nije savršeno, ne postoje savršene situacije ni savršeni ljudi, ali ja potenciram čestite i poštene ljude u svemu ovom", pojasnio je Komšić.
XS
SM
MD
LG