Dostupni linkovi

U sredu nova runda briselskog dijaloga Beograda i Prištine


Premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači
Premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće u sredu u Briselu uz posredstvo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i kosovskim u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine o rešavanju problema na Kosovu.

Portparol Eštonove Maja Kocijančič rekla je novinarima u Briselu, povodom sedme runde razgovora Dačića i Tačija, da "naši napori idu u pravcu napretka u dijalogu'', podsetivši da je Ešton prošle nedelje posetila Beograd i Prištinu zbog konsultacija sa političkim liderima.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izrazio je u utorak optimizam u vezi sa ishodom dijaloga Beograda i Prištine i uverenje da će Srbija u junu početi pregovore o pridruživanju sa EU.

"Ulozi su suviše visoki da bi dijalog propao", rekao je Kacin u govoru poslanicima tokom seanse interparlamentarlog dijaloga Srbija-EU u Evropskom parlamentu.

On je izjavio da je siguran da će dve strane doći do kompromisnog rešenja, s obzirom na politički kapital koji su predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači dosad uložili u dijalog.
XS
SM
MD
LG