Dostupni linkovi

Vučić: Brisel će možda tražiti ono što ne možemo da ispunimo


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da se nada da je kompromis i dogovor u razgovorima u Briselu moguć ali i izrazio bojazan da će se od Srbije tražiti i nešto što nije moguće da ispuni.

"Definisao bih to ovako - nadam se da je kompromis moguć, a plašim se da će tražiti od nas ono što nije moguće", rekao je Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Govoreći o značaju dobijanja datuma za početak pregovora za članstvo u EU, Vučić je rekao da prvo treba pogledati lice i naličje Srbije i videti koliko su građani siromašni i koliko velike ekonomske probleme ima zemlja i naznačio da 50 dosto razmene dobara imamo upravo sa EU.

"Naš ključni partner je Evropa", rekao je Vučić.

Vučić je najavio i novi talas borbe protiv korupcije i istakao da tu borbu ne mogu da prekinu političari i tajkuni koji žele povratak starog sistema.

"Narednih dana i nedelja građani će moći da vide žestok talas borbe protiv korucpije, rezultate tog talasa, koji niko neće moći da zaustavi, ma koliko laži i izmišljotina govorili svaki dan", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG