Dostupni linkovi

Ashton: Mislim da Priština i Beograd mogu postići dogovor


Catherine Ashton
Catherine Ashton
Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton izjavila je u subotu u Briselu kako vjeruje u postizanje dogovora Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, javio je dopisnik RSE iz Brisela Rikard Jozwiak.

"Mislim da je moguće da postignu dogovor. Da li su voljni ili ne, zavisiće od toga da li ćemo naći načina da prođemo kroz neke teške probleme koje imaju. Ali, srela sam se sa zvaničnicima i lideerima opozicije u Prištini i čini mi se da postoji generalno volja da se to prevaziđe. I ja se nadam da ćemo uspjeti", rekla je Ashton na Briselskom forumu.

Ona je dodala kako "izražava respekt premijerima Dačiću i Tačiju što su bili voljni da dođu i sjednu zajedno", te podsjetila da su se već susreli šest puta i da se sastaju ponovo u srijedu.

Briselski forum je godišnji sastanak na visokom nivou najuticajnijih političara, ekonomista i intelektualaca Evrope i Sjeverne Amerike, na kojem se razgovara o izazovima s kojima se suočavaju zemlje s obje strane Atlantika.
XS
SM
MD
LG