Dostupni linkovi

Čolaku: Ešton nije kazala da Kosovo popušta



Savetnik premijera Kosova Bekim Čolaku izjavio je da je od predstavnika EU dobio uveravanja da visoka predstavnica Unije Ketrin Ešton tokom sastanka s najvišim srpskim
zvaničnicima nijednom nije pomenula da Kosovo popušta u dijalogu.

Čolaku je za današnji prištinski dnevnik Koha ditore rekao da je ta uveravanja dobio od Fernanda Đentilinija, koji u ime EU prisustvuje svim razgovorima predstavnika Beograda i Prištine.

"Tokom dana sam lično kontaktirao Đentilinija... i on mi je potvrdio da baronica Ešton, tokom susreta (s najvišim zvaničnicima Srbije u Briselu) ni u jednom trenutku nije izjavila da je kosovska strana popustila u nekom pitanju", rekao je Čolaku.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u ponedeljak, posle susreta sa Ketrin Ešton u Briselu, da je Priština popustila i da su dve strane bliže sporazumu. Premijer Ivica Dačić je, međutim, juče kazao da je sporazum sa Prištinom "daleko".

Premijer Kosova Hašim Tači je na jučerašnjoj sednici Skupštine Kosova tokom podnošenja izveštaja o poslednjem susretu sa Dačićem izjavio da Priština ne popušta i da očekuje "zvanično pojašnjenje" iz Brisela povodom Nikolićevih izjava.
XS
SM
MD
LG