Dostupni linkovi

Miškoviću ponovo produžen pritvor


Miroslav Mišković
Miroslav Mišković
Apelacioni sud produžio je danas na najduže do tri meseca pritvor Miroslavu Miškoviću, vlasniku Delta Holdinga, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću.

Njih trojica i još sedam okrivljenih, koji se brane sa slobode, sumnjiče se da su malverzacijama oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona eura.

Prijedlog za produženje pritvora podnijlo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je za B92 objasnio specijalni tužilac Miljko Radisavljević, tužilaštvo se nije saglasilo s prijedlogom branilaca okrivljenih Miroslava Miškovića i Marka Miškovića da im se pritvor zamijeni blažom mjerom za obezbeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Radi se o prijedlogu odbrane da se Miroslavu Miškoviću pritvor zameni merom jemstva u iznosu koji sud odredi ili mjerom zabrane napuštanja stana uz primjenu elektronskog nazora radi kontrolisanja poštovanja ograničenja koja su određena, a Marku Miškoviću da se pritvor zamijeni privremenim oduzimanjem putne isprave ili merom jemstva u iznosu koji sud odredi.

Tužilaštvo smatra da je okrivljenima neophodno produžiti pritvor za još mjesec, jer je istraga u ovom predmetu u toku i jer je neophodno sprovođenje određenih dokaznih radnji, kazao je Radisavljević.

Plicija je privela vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još osam osba, među kojima je bio i vlasnik grupe „Nibens“ Milo Đurašković, 13. decembra 2012.
XS
SM
MD
LG