Dostupni linkovi

Baletan negirao da je naručio bacanje kiseline u lice direktoru



Solista Boljšog teatra Pavel Dmitričenko, optužen da je naručio napad na umetničkog direktora tog teatra Sergeja Filina, platio je 50.000 rubalja (oko 1.600 dolara) dvojici muškaraca koji su ostvarili njegovu zamisao.

Dmitričenko, izvršilac napada Jurij Zarutski i Andrej Lipatov, koji je Zarutskog dovezao na mesto incidenta, priznali su krivicu, ali Dmitričenko tvrdi da nije naredio Zarutskom da Filinu baci kiselinu u lice.

Dmitričenko je na sudu u Moskvi danas rekao da se poznaniku požalio na Filina, na šta je ovaj ponudio da "ga prebije". "Nije istina da sam mu rekao da baci kiselinu na Filina", kazao je Dmitričenko.

Sud danas treba da odluči da li će trojica optuženih ostati u pritvoru do početka suđenja.

Filinu je 17. januara u lice bačena sumporna kiselina. Zadobio je teške opekotine oka i lica i nalazi se na lečenju u Nemačkoj. Prema poslednjim informacijama vid mu se na levom oku obnavlja.

Neki ruski mediji pisali su da je Dmitričenko možda želeo da se osveti zbog toga što njegova devojka balerina Angelina Voroncova, takođe solistikinja u teatru, nije dobila vodeću ulogu u "Labudovom jezeru".
XS
SM
MD
LG