Dostupni linkovi

Kusturica će tražiti nezavisnu reviziju o vođenju Mokre Gore


Emir Kusturica
Emir Kusturica
Dosadašnji direktor Parka prirode Mokra Gora Emir Kusturica, koji je podneo ostavku na tu funkciju, pre formalnog odlaska s dužnosti angažovaće nezavisnog revizora i ovlašćenog sudskog gradjevinskog veštaka koji treba da utvrde stanje u toj ustanovi.

Kusturica je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će nalaz nezavisnih ovlašćenih stručnjaka, biti ujedno i njegov izveštaj o radu u Parku prirode, koji će zajedno sa pismenom ostavkom predati skupštini preduzeća, a potom i Vladi Srbije.

On je naveo da će od ovlašćenog sudskog veštaka i stručnjaka neke referentne, možda i medjunarodne, revizorske kuće zatražiti da ustanove koliko je Vlada Srbije uložila u Park prirode Mokra Gora, šta je sagradjeno od tog novca i koliko to vredi.

"Drugim rečima, insistiram da se prilikom primopredaje dužnosti direktora podvuče crta i sve precizno izračuna, kako bi i budući direktor i ja imali čiste račune", poručio je Kusturica.

Kako se u saopštenju navodi, Kusturica se trenutno nalazi u Italiji gde snima film, a po povratku u Srbiju overiće svoju ostavku i zatražiti ekspertizu nezavisnih stručnjaka koji treba da evidentiraju i procene celokupnu imovinu Parka prirode Mokra Gora.

Kusturica je 27. februara podneo ostavku na funkciju direktora Parka prirode "Mokra Gora", nakon što je Državna revizorska institucija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nenamenskog trošenja novca.
XS
SM
MD
LG