Dostupni linkovi

Kocijančić:4.marta dijalog o temama sa prošlog sastanka


Maja Kocijančić portparol Ketrin Ešton
Maja Kocijančić portparol Ketrin Ešton
Portparoka visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i bezbjednost, Maja Kocijančić potvrdila je da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u ponedjeljak 4 marta u Briselu. Kako je rekla nastaviće rapravu o temama o kojima su govorili prošli put, a zbog kojih su se oba premijera i Ivica Dačić i Hašim Tači vratili na konsultacije.

Kocijancic je rekla da nema komentara na izjave premijera Srbije, da je dijalog zapao u krizu i da se sada očekuje pristisak na Prištinu o prijedlogu o zajednici srpskih opština na Kosovu.

“Naš stav oko dijaloga je jasan mi vjerujemo da je dijalog u interesu i Beograda i Prištine, gospođa Ešton angažovana je da u dijalogu dođe do napretka koji je u interesu i jedne i druge strane.I sve što se u dijalogu događa događa se između jednog i drugog premijera”, rekla je Kocijačić, te dodala da oni rade u tom kontekstu i da je agenda za dijalog znana kao i da su svi napori usmjereni ka tome.

Danas je trebalo da dođe do razmjene oficira za vezu između dvije strane, ali je gotovo izvjesno da se to neće desiti.

Maja Kocijančić na to rekla da je primjena svih dogovora za EU veoma važna i da eksperti rade na tome da bi do implementacije došlo u praksi i tako ćemo nastaviti i u tom konkretnom slučaju.
XS
SM
MD
LG