Dostupni linkovi

Državni vrh Srbije: Definisana strategija za Kosovo


Marko Đurić savjetnik predsjednika Srbije
Marko Đurić savjetnik predsjednika Srbije
Državni vrh Srbije završio sastanak u Predsedništvu ,a savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić nakon sastanka je rekao da neće odustati od napora da se uspostavi zajednica srpskih opština na sjeveru Kosova.

Đurić je rekao novinarima da državni vrh ponavlja da je Srbija spremna da ispuni sve obaveze iz zaključaka Evropske komisije da bi dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice treba Prištini da upute ohrabrenje da učini ustupke kako bi se postigao dogovor u ključnom trenutku dijaloga koji se vodi u Briselu, konstatovano je na sastanku državnog vrha.

"Nalazimo se u takvom trenutku da je Prištini potrebno ohrabrenje da bude spremna na kompromis i ustupke jer bez toga to je razgovor gluvih", rekao je novinarima u pauzi sastanka predstavnika državnog vrha, savjetnik predsjednika države

Đurić je naglasio da Srbija na razgovore u ponedeljak odlazi sa definisanom strategijom i sa iskrenom željom da se postigne sporazum i kompromis i spremna je da konstsruktivno razgovara o svim elementima uređenja odnosa na Kosovo.

Prema njegovim riječima Srbija ima jasan koncept o uspostavljanju zajednice srpskih opština koja ima nadležnost u mnogim oblastima života i spremna je na ozbiljne razgovore.
XS
SM
MD
LG