Dostupni linkovi

Krivokapić o aferi „snimak“: To postoji u svim partijama


Ranko Krivokapić predsjednik Skupštine Crne Gore
Ranko Krivokapić predsjednik Skupštine Crne Gore
Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je, komentarišući objavljane snimke sa izbornog savjeta DPS-a, da je takav problem zastupljen u svim partijama u Crnoj Gori u zavisnosti od njene veličine i moći.

U medije je nedavno "procurela" snimka sa sjednice DPS na kojij njeni funcioneri govore o zapošljavanju isključivo DPS članova u državnim organima i institucijama.Državna tužiteljka je saopštila da nema elemenata za pokretanje istrage.

Krivokapić je, nakon današnjeg susreta sa šefom Parlamentarne Skupštine OEBS-a Rikardom Miljorijem, rekao da kod zapošljavanja u Crnoj Gori postoje i jače veze nego što su partijske i da je to "zajednički problem na putu ka EU".

"Ne negiram probleme ali ti problemi postoje u svim partijama, u najjačoj najviše pa onda proporcionalno veličnini i moći kojoj posjeduju. To je zajednički problem na putu ka EU i dobro je što se takve stvari otvaraju. Sve partije moraju naći način da budemo pravednije društvo. Jer jednaka dostupnost posla je stvar pravičnosti" reako je Krovikapić, predsjednik manje članice vladajuće koalicije SDP.

On je istakao da je jedna od obaveza na putu EU integracija odvajanje partije od države.

"Taj zadatak zadire i u poglavlje 23 i 24 i on nije lak. Crna Gora ima kontinuitet jedne partije sada druge SDP-a i tu ima dosta posla koji se mora uraditi. Ne mogu reći da i u SDP-u ne brinu o svojim članovima, ali mi smo proveli 10 godina u opoziciji i mnogi naši članovi su ostajali bez posla na pravdi Boga i ne želimo da se to više ikom desi" rekao je predsjednik crnogorske Skupštine.
XS
SM
MD
LG