Dostupni linkovi

Srbija traži izručenje osuđenog za ubistvo Tatona


Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića čim od odeljnja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obavještenje o hapšenju. Prelić je osuđen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

"U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obavještenje o hapšenju Prelića, a tek na osnovu tog obavještenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak", rečeno je u Ministarstvu pravde agenciji Beta.

Osuđeni navijač Partizana ima pravo da podnese zahtijev za ponavljanje suđenja s obzirom da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu, izjavila je danas portparolka tog suda Dušica Ristić.

Dušica Ristić je agenciji Beta rekla da će o zahtjevu za ponavljanje krivičnog postupka odlučivati krivično vanraspravno vijeće.

Španska policija juče je u okolini Barselone uhapsila Prelića, koji je bio u bekstvu od ubistva Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud mu je ublažio kaznu i osudio ga na 15 godina zatvora.

Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred utakmicu Partizan - Tuluz, i on je od posledica prebijanja umro nekoliko dana kasnije.
XS
SM
MD
LG