Dostupni linkovi

Stanković zadovoljan saradnjom sa predstavnicima Albanaca



Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije Zoran Stanković izrazio je danas zadovoljstvo što se razgovor s predstavnicima Albanaca iz Preševa i Bujanovca, s kojim je razmatrao probleme porodilišta, obrazovanja i pokretanja proizvodnje, vodi u okviru državnih institucija.

"Prioritetna pitanja su aktivnosti na završetku izgradnje porodilišta, zgrade odeljenja ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, rešavanje pitanja stipendija za srednjoškolce i studente koji će naredne godne upisati taj fakultet, pokretanje porizvodnje u fabrikama poput Gumoplastika", kazao je Stanković.

Nakon sastanka u Kancelariji OEBS-a u Bujanovcu, koji je trajao duže od pet sati, Stanković je rekao novinarima da je dogovoreno da se sva pitanja izneta na današnjem sastanku rešavaju u okviru državnih organa Srbije i da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na njihovom rešavenja.

Stanković je naveo da je s predstavnicima Albanaca razgovarao o tekućim problemima, odnosno o pitanjima koja su oni postavili u dokumentu upućenom Vladi Srbije i Koordinacionom telu.
XS
SM
MD
LG