Dostupni linkovi

Grubješić: Odnosi Srbije i Hrvatske u usponu



Hrvatska je ponovila spremnost da Srbiji stavi na raspolaganje znanje i iskustvo stečeno o pristupanju Evropskoj uniji, saopšteno je danas posle sastanka potpredsednice vlade Srbije Suzane Grubješić s hrvatskim zvaničnicima zaduženim za evropske integracije.

Grubješić je razgovarala s pomoćnikom hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Hrvojem Marušićem i Vladimirom Drobnjakom, glavnim pregovaračem Hrvatske za pristupanje Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Ona je rekla da su odnosi Hrvatske i Srbije u usponu i da je neophodno da saradnja dve zemlje na svima nivoima bude jača, naglašavajući da je regionalna saradnja jedan od postulata na kojima počiva EU, kojoj Srbija teži.

"Neki naši susedi su već u EU, Hrvatska će to uskoro biti i ono što mi želimo jeste da iskoristimo iskustva onih koji su kroz taj proces već prošli. Tu je velika šansa za saradnju, i verujem da ćemo je, uz dobru volju svih koji su uključeni, iskoristiti na dobrobit svih građana sa ovih prostora", rekla je Grubješić.
XS
SM
MD
LG