Dostupni linkovi

Produžen pritvor bivšem ministru Draginu



Apelacioni sud u Beogradu je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, produžio pritvor bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i još petorici okrivljenih za zloupotrebu prodaje regresiranog mineralnog đubriva, izjavio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Pritvor je produžen i vlasniku konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimiru NIkeziću, bivšem predsedniku Upravnog odbora Azotare Pančevo Radoslavu Vujačiću, bivšem zameniku direktora Azotare Mihailu Grujiću, bivšem direktoru kruševačkog Instituta za krmno bilje Dragi Lazareviću i vlasniku preduzeća Terabo Borislavu Stojkoviću, rekao je Radisavljević Tanjugu.

Okrivljenima se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja za koju im preti kazna od dve do 12 godina zatvora, kao i davanje i primanje mita za koje se kazna kreće u rasponu od tri meseca do 12 godina.

Oni se se terete da su učinili niz nepravilnosti u vezi sa prometom regresiranog mineralnog đubriva u toku 2009. i 2010. godine koje je po uredbama Vlade Srbije bilo namjenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a u kojima država ima svoj kapital.

Oni su u pritvoru od 24. novembra kada su uhapšeni po nalogu tužilaštva.
XS
SM
MD
LG