Dostupni linkovi

Dačić i Pastor: Preduzeti mere za bezbednost u Vojvodini


Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor razgovarali su danas u Novom Sadu o aktuelnoj
bezbednosnoj situaciji u Pokrajini i dogovorili nekoliko mera koje će biti preduzete protiv medjunacionalnih incidenata i kradja u toj pokrajini, saopštili su MUP i Skupština Vojvodine.

Na sastanku je dogovoreno da se u opštinama u kojima su u poslednje vreme uočeni incidenti koji nanose štetu medjunacionalnim odnosima i izazivaju uznemirenost gradjana, pored policije, po potrebi angažuju i pripadnici žandarmerije, navodi se u saopštenju za javnost.

Dacić i Pastor su zaključili i da treba preduzeti sve ostale neophodne mere kako bi se očuvao pozitivni trend smanjenja broja ovakvih incidenata, kakav je zabeležen poslednjih godina.

Dačić i Pastor su se dogovorili da se pojača prisustvo pripadnika policije u sredinama u kojima je povećan broj krivičnih dela sitne kradje i da se efikasnim angažovanjem svih nadležnih organa učvrsti poverenje gradjana u spremnost i sposobnost države da očuva njihovu ličnu i imovinsku bezbednost, piše u saopštenju.
XS
SM
MD
LG