Dostupni linkovi

Panika u Rusiji: Padali ostaci meteora


Trag objekta koji je padao u Rusiji
Trag objekta koji je padao u Rusiji
Ostaci meteora koji su padali na području Urala izazvali su paniku. Nakon jakog svjetla, čulo se više eksplozija, njih pet do šest, na mnogim objektima popucala su stakla, a građani su osjetili i nešto slično potresu, javlja Russia Today, prenosi Index.hr

Prema prvim podacima ozlijeđene su četiri osobe, neke škole su evakuirane, a dio meteora pogodio je i jednu tvornicu, no RT dodaje kako im ova posljednja informacija nije potvrđena. Associated Press, pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova piše kako su liječničku pomoć zatražile 102 osobe.

Na tom području građani su imali problema sa strujom i u telekomunikacijskom sustavu, javlja dio medija, dok drugi to demantiraju. "U 11 sati po lokalnom vremenu, primili smo brojne panične pozove građana", izjavili su kratko iz lokalnih službi za Interfax.

Glasnogovornica Ministarstva za hitne situacije Yelena Smirnyx Interfaxu je kazala kako se radilo o meteoru koji se zapalio dok je prolazio kroz slojeve Zemljine atmosfere.

"Djelomično je izgorio u atmosferi, ali dijelovi su ipak stigli do Zemlje. Nije bilo povećanja radijacije. Razina radijacije ostala je normalna.", dodala je.
XS
SM
MD
LG