Dostupni linkovi

Nikolić u dvodnevnoj poseti Turskoj



Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas počinje dvodnevnu posetu Turskoj tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima te zemlje.ikolić će se sastati sa predsednikom Abdulahom Gulom, predsednikom Velike turske narodne skupštine Džemilom Čičekom, vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem i turskim privrednicima.

Pored Nikolića, u delegaciji su i ministarka omladine i sporta Alisa Marić i pomoćnik ministra spoljnih poslova Goran Aleksić. Savetnik predsednika za spoljnu politiku Marko Đurić rekao je Tanjugu da posetom Truskoj Nikolić nastavlja intenzivne spoljnopolitičke aktivnosti, a da će fokus posete biti ekonomska saradnja.

Delegacija Srbije, kako je dodao, upravo na tom polju očekuje konkretne rezultate, ali će poseta biti prilika i da se istakne da "politički odnosi moraju da prate ekonomske i da mi od Turske očekujemo da ona uvaži naše interese kada je reč o Kosovu."

Nikolić je u Turskoj boravio i na samom početku predsedničkog mandata, u junu prošle godine kada je zajedno sa Gulom kopredsedavao Samitom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u Istanbulu.
XS
SM
MD
LG