Dostupni linkovi

Bevanda: Zatvorimo stranice koje su nas razdvajale


Zatvorimo stranice koje su nas razdvajale, mi smo susedi i kao i u običnom životu sused je najvažniji, poručio je predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Vjekoslav Bevanda uoči posete Beogradu.

Bevandu će u ponedeljak dočekati premijer Ivica Dačić, predviđeni su bilateralni razgovori i plenarni sastanak, a sastaće se sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Visoki zvaničnik BiH rekao je agenciji Anadolija da će sa Dačićem napraviti ''inventar svih stvari koje su aktuelne'' i trasirati put buduće saradnje između izvršne vlasti, Vlade Srbije i Saveta ministara BiH.

"Prioritet će biti razgovori vezani za evropski put i operacionalizacija tog pitanja. Takođe, želimo da afirmišemo regionalni program u vezi sa zaključcima donatorske konferencije o regionalnom povratku. Cilj je ubrzati to", istakao je Bevanda.

Predsedavajući Saveta ministara BiH je dodao da će će biti reči i o pravosuđu. Bevanda je izjavio i da otopljavanjem odnosa u regionu i jačanjem saradnje među državama Zapadnog Balkana jača i država BiH i ukazuje da države jačaju i kroz ekonomiju.

"Pustimo mi politička prepucavanja. Zatvorimo stranice koje su nas razdvajale i gledajmo šta da učinimo u svojim mandatima, da jednostavno stvorimo pozitivnu atmosferu. Da ne zaziremo jedni od drugih, već da otvorene teme stavimo na sto... Suština je u tome da razgovaramo", zaključio je Bevanda.
XS
SM
MD
LG