Dostupni linkovi

Rakić: Postoje dokazi o vezama s Šarićem



Domaće i strane tajne službe došle su do saznanja o komunikacijama pripadnika klana Darka Šarića sa visokim državnim funkcionerima, kaže Miodrag Rakić, bivši koordinator obaveštajnih službi i sadašnji potpredsednik DS za "Novi magazin".

"Nekoliko funkcionera u više navrata ostvarilo je te komunikacije i sve su dokumentovane. Svi su dokazi fiksirani. Mi u tom trenutku nismo istraživali te komunikacije da ne bismo klanu pokazali koliko znamo“, ističe Rakić.

On je odbio da navede imena tih državnih funkcionera, ali precizirao je da su kontakti ostvareni 2008. i 2009, kao i da su "službe vrlo profesionalno uradile posao".

Razjašnjavanje tih komunikacija moglo je da uništi mogućnost lociranja, privođenja Darka Šarića i ozbiljne finansijske istrage, kazao je Rakić podsećajući na 2006. godinu kada je "država rešila da pohapsi sve ljude koji su komunicirali sa Ratkom Mladićem": "Posle toga Mladić je promenio način skrivanja i tražili smo ga još pet godina".

Prema Rakićevim rečima, prethodna vlast se bavila i korupcijom, ali pre svega borbom protiv organizovanog kriminala koji stvara ambijent za korupciju.

"Nijedna država nije uspela da se izbori sa korupcijom ako se pre toga nije izborila sa organizovanim kriminalom. A nije istina da se nismo borili protiv korupcije“.
XS
SM
MD
LG