Dostupni linkovi

Upitan dolazak Picassovih djela u Zagreb


Upitno je postavljanje izložbe Pabla Picassa, koja je u Klovićevim dvorima trebala biti otvorena 14. veljače, rekao je Zvonko Maković, predsjednik Odbora za kulturu u Gradskoj skupštini, gostujući u emisiji "Tema dana" HTV-a.

Već se dugo najavljuje fantomska izložba Picassovih remek-djela, ne spominjući koliko ona košta, rekao je Maković, inače predsjednik Upravnog vijeća Klovićevih dvora. Prema njegovim riječima, cijena dolaska Picassovih djela u Zagreb je 14 milijuna kuna.

U "Temi dana" gostovao je i Berislav Šipuš, pomoćnik ministrice kulture Andree Zlatar Violić, koji je priznao da postoje financijski problemi vezani za organizaciju izložbe. Naveo je da svi traže dodatne partnere, uz Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, kako bi se zatvorila financijska konstrukcija.

Prije nekoliko dana ravnateljica Klovićevih dvora Marina Viculin rekla je pak da se izložba odgađa do ožujka. Ipak, demantirala je mogućnost otkazivanja izložbe, a prema pisanju Jutarnjeg lista i navela kako nije riječ o iznosu koji se spominje, ali da je riječ o najskupljoj izložbi u povijesti galerije.
XS
SM
MD
LG