Dostupni linkovi

Uhapšeno 10 članovi automafije u BiH


Četverica osumnjičenih za krađu automobila, koji su uhapšeni jutros na području Istočnog Sarajeva i Zvornika, predata su u poslijepodnevnim satima Tužilaštvu BiH, objavio je portal klix.ba.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da su osobe inicijala V. D., P. S., M. S. i M. M. predate Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Oni su osumnjičeni da su u protekloj godini na prostoru Kantona Sarajevo, Mostara i Istočnog Sarajeva, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, počinili veći broj teških krađa skupocjenih vozila.

Oni su rano jutros uhapšeni u združenoj akciji kodnog naziva Trebević, koja ima za cilj suzbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krađom i preprodajom vozila, a koju po nalogu Tužilaštva i Suda BiH sprovode pripadnici MUP-a KS, SIPA-e, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, MUP-a RS i CJB Istočno Sarajevo.

Pored četverice osumnjičenih, koji su danas predati Tužilaštvu, uhapšeno je još šest osoba, a Tešićeva nam je potvrdila da pretresi još uvijek traju.
XS
SM
MD
LG