Dostupni linkovi

Ashton: Tragedija holokausta nikada se ne smije zaboraviti


Povodom Međunarodnog dana sjećanja na holokaust visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton izjavila je da se tragedija holokausta nikada ne smije zaboraviti te da se u današnje vrijeme treba posvetiti sprječavanju svih zločina iz mržnje.

Danas se sjećamo žrtava holokausta. Odajemo počast svakome pojedincu od šest milijuna koji su brutalno ubijeni u najmračnijem razdoblju europske povijesti. Također želim odati posebnu počast preživjelima holokausta koji nas podsjećaju na tu tragediju koju nikada ne smijemo zaboraviti, rekla je Ashton u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici EU-a.

Ona je kazala da taj zločin nije počinilo nekoliko pojedinaca. Genocid je prouzročilo nasilje jednih i ravnodušnost drugih, poručila je te podsjetila da je bilo i onih čiju hrabrost i žrtvovanje treba slaviti - a to su susjedi koji su spasili obitelji, poslodavci koji su spasili zaposlenike i svi oni koji su zaštitili svoje sugrađane. To su postupci koji dokazuju da nismo bespomoćni pred zlom, naglasila je visoka predstavnica.
XS
SM
MD
LG