Dostupni linkovi

Borbe oko Damaska i širom Sirije


Sirijska avijacija bombardirala je u subotu Damask i njegovu periferiju, bilo je povrijeđenih osoba, a nanesene su i velike materijalne štete, dok se vojno pojačanje kreće prema Daraji, jugozapadno od glavnog grada, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

OSDH je izvijestio da u zračnim udarima na četvrt Jobar, na istoku Damaska, ima povrijeđenih i da je uništen veliki broj kuća.

Rakete su se sručile na Daraju, pobunjeničko uporište gdje su okupljene velike trupe koje pokušavaju da preuzmu kontrolu već sedmicama, a nova pojačanja su se uputila prema ovom gradu pogođenim borbama, precizirala je nevladina organizacija (ONG).

Artiljerija i borbeni avioni granatirali su i regije Dera i Homs, dok su se borbe nastavljale u pokrajinama Deir Ezzor i Alep gdje su poginula dva pobunjenika.

U pokrajini Idleb oštre borbe su se vodile između vojnika i pobunjenika na međunarodnoj cesti, "kako bi se presjekao prolaz vojnog pojačanja u pravcu vojnih baza Wadi Deif i Hamidija", posljednjih baza u rukama režima u ovom sektoru.

Po prvom provizornom bilansu OSDH-a, u subotu je širom Sirije poginulo 13 osoba.
XS
SM
MD
LG