Dostupni linkovi

Pastor: Vlada Vojvodinu ponizila budžetom


Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor smatra da je pokrajinska administracija pretrpela ogromna poniženja prilikom usvajanja republičkog budžeta, gašenja Razvojne banke Vojvodine (RBV) i reosnivanja Fonda za kapitalna ulaganja.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara je kazao da ne zna koji je bio cilj toga, dodavši da je "u lakrdiji sa Razvojnom bankom Vojvodine sve što se dešavalo ličilo na pokušaj da se pokrajinska vlast destabilizuje".

On je najavio da će ovog meseca zatražiti prijem kod guvernerke Narodne banke Srbije i uvid u izveštaj o poslovanju RBV, kako bi "bio načisto" da li je do gašenja došlo zbog lošeg upravljanja ili zbog političkih pritisaka pojedinih predstavnika republičke vlasti.

"Formiranjem Fonda bi trebalo da pokažemo da pokrajina može da bude bolji domaćin i efikasniji gazda, što je dovedeno u sumnju zbog lakrdije oko RBV. Razvojni fond je naša šansa. Ali, to ne može da anulira poniženja i šamare koje smo proteklih meseci doživeli", kaže Pastor u intervjuu za "Blic".
XS
SM
MD
LG