Dostupni linkovi

Al Džazira kupila TV kanal u SAD



Medijska mreža Al Džazira (Al Jazeera) potvrdila je danas da je kupila američki kablovski TV kanal Karent TV (Current TV) – čiji je jedan od osnivača bivši potpredsednik SAD Al Gor (Gore) – a što je osnova za otvaranje kanala Al Džazira Amerika.

Program Al Džazire uskoro će biti dostupan u više od 40 miliona američkih domaćinstava, daleko više od cifre od 4,7 miliona koliko je do sada bio slučaj, prenela je Al Džazira Balkan, čije je sedište u Sarajevu.

Katarska medijska mreža je objavila da se kupovinom TV stanice u SAD približila konkurenciji američkih kanala poput CNN-a, MSNBC-a i Foxa i podseća da se program Al Džazire sada prati u više od 260 miliona domova u 130 država sveta, ali da je u SAD imao ograničen pristup.

"Mnogo godina smatramo kako možemo dati pozitivan doprinos informisanju u SAD i današnji posao će nam pomoći da dostignemo taj cilj", kazao je u u saopštenju generalni direktor Al DŽazire Ahmed bin Jašim Al Tani.

Detalji kupoprodaje, pa i njen novčani iznos nisu saopšteni, ali je navedeno da se početak emitovanja očekuje ove godine.
XS
SM
MD
LG