Dostupni linkovi

I Jahjaga želi susret s Nikolićem



Kabinet kosovske predsednice Atifete Jahjaga saopštio da je ona od preuzimanja mandata izrazila spremnost da se susretne s predsednikom Srbije.

U izjavi portparola Jahjage Arbera Vlahiua se navodi da je poslednjeg dana Samita u Budvi, kabinet kosovske predsednice kontaktiran od strane kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada je sugerisan susret predsednika dve zemlje.

Portparol predsednice kazao je da je Jahjaga pozitivno odgovorila na takvu incijativu, ocenjujući je i njenom inicijativom, "smtrajući da susreti političkih lidera dve države doprinose evropskoj agendi o dobrosusedskim odnosima i za rešavanje otvorenih pitanja putem dijaloga i sporazuma".

U izjavi se ističe da Jahjaga smatra da je dijalog jedina alternativa za pronalaženje evropskih rešenja za ostvarivanje sproazuma u funkciji pune normalizacije odnosa "izmedju dve suverene i nezavisne države".

Predsednik Srbije Tomisilav Nikolić izjavio je za "Politiku" da je pre dvadesetak dana uputio kosovskoj predsednici Atifeti Jahjagi poziv da se sretnu i o tome obavestio Brisel.
XS
SM
MD
LG