Dostupni linkovi

Hrvatska: Pomoćniku ministra Mikuliću mjesec dana istražnog zatvora


Pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić, osumnjičen da je od čelnika varaždinske građevinske tvrtke Stanoing primao mito, idućih će mjesec dana ostati u istražnom zatvoru jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ocijenio da postoji opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke.

Pomoćnik ministra zadužen za stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja uhićen je jučer u antikorupcijskoj akciji, a nakon sinoćnjeg ispitivanja u sjedištu USKOK-a, jutros nešto prije 10 sati doveden je u lisicama pred suca istrage koji je Mikuliću odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac je Mikulića zadržao iza rešetaka kako ne bi utjecao na svjedoke koje se treba ispitati u istrazi, no odbio je prijedlog USKOK-a da ga se zadrži i i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Od izvora bliskog istražiteljima doznaje se da će se USKOK na taj dio odluke žaliti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Isti izvor kaže da se Mikulić sinoć u USKOK-u branio šutnjom.

Pomoćnika ministra branitelja sumnjiči se da je od 2005. pa do uhićenja od članova uprave i suvlasnika Stanoinga tražio 250.000 eura mita, a zauzvrat im pomogao da se ta tvrtka odabere kao prodavatelj stanova za branitelje na području Varaždina. Za kupljene stanove u 2005. i 2006. navodno mu je isplaćeno 50.000 eura mita, potom je od 2008. do uhićenja tražio još 200.000 eura.

Mikulić je u Ministarstvu branitelja od 2000. i proteklih je 12 bio zadužen za pravne i stambene poslove.
XS
SM
MD
LG