Dostupni linkovi

Dačić: Nema problema u koaliciji - nema izbora 2013



Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas špekulacije o raspisivanju izbora u 2013. godini, ističući da vladajuće stranke o tome nisu ni razgovarale - jer, kako kaže, problema u toj koaliciji nema.

"Da bi neko išao na izbore van vremena koje je predviđeno za izbore, neophodno je da postoji ili politička odluka ili veliki problemi koji dovode do toga da koalicija više ne može da opstane. Mi problema u koaliciji nemamo", rekao je Dačić Tanjugu.

Po njegovim rečima, izbori ne bi stvarali ni "dobar ambijent" u 2013, "godini velikih ispita", u kojoj je važno da rešimo "istorijsko pitanje datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU", za šta je uslov postizanje značajnih rezultata u dijalogu sa Prištinom.

"Da li izbori odgovaraju sada SNS i SPS? Odgovaraju. Jer, kada bi sakupili njihove i naše mandate, posle nekih sada vanrednih izbora, to bi bilo više od 60 odsto mandata, po sadašnjim istraživanjima javnog mnjenja. Ali ovde nije reč o našim stranačkim interesima", kazao je Dačić.

Kako je istakao, u okviru vladajuće koalicije nije bilo ni razgovora o vanrednim izborima, jer to nije prioritet u sledećoj godini.
XS
SM
MD
LG