Dostupni linkovi

Vučić: Prekid odnosa sa EU bio ugrozio ekonomski oporavak



Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da bi Srbija ugrozila svoj ekonomski oporavak ako bi zbog kosovskog pitanja sada prekinula odnose sa Evropskom unijom od koje godišnje dobija 170 miliona evra za popunu budžeta.

Na sednici parlamenta o učešću Srbije u mirovnim misijama UN i EU, Vučić je upitao poslanike na koji bi način Srbija izmirila svoje finansijske obaveze i pokrila veliki budžetski deficiti kada bi prekinula postojeću vrstu saradnje sa Evropskom unijom.

"Neko je trebalo da isplati pre dva dana 4.000 dinara za najsiromašnije penzionere - da li mislite stvarno da je to naša privreda stvorila? Nismo, a ti penzioneri jesu stvorili i oni moraju da žive. Neko je njihov novac potrošio", rekao je Vučić reagujući na izlaganje poslanika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića.

Vučić je ukazao da građani Srbije imaju najniža primanja u regionu.

Vučić je ponovio da Vlada Srbije očekuje ruski kredit od 300 miliona evra, ali da se "nada i kreditu u istom iznosu od još jedne zemlje po povoljnim uslovima".

"Izuzetno je važno da imamo ekonomsku saradnju i da EU želi da nam pomogne. 170 miliona evra dobijamo iz EU za popunu budžeta, to su džabe pare. Neću da kažem da je 170 miliona evra važnije od granica, od našeg naroda, ali neću da kažem ni da je nevažno", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG