Dostupni linkovi

Delta: Hapšenje Miškovića bez uticaja na poslovanje



Predsedavajući Borda direktora Delta holdinga Dejan Jeremić izjavio je za beogradski NIN da vlasnik Delte Miroslav Mišković nije sam donosio odluke o kompaniji i da neće biti revidiran ranije usvojeni petogodišnji strateški plan.

"Uverenje da je odluke donosio samo gospodin Mišković, potpuno je pogrešno. Nijedan čovek na svetu ne bi mogao lično da donosi sve odluke u kompaniji koja je do prošle godine zapošljavala 25.000 ljudi, poslovala u desetak zemalja, bavila se potpuno raznorodnim delatnostima, od maloprodaje, preko agrarne proizvodnje, real estate-a, do uvoza i distribucije različite robe", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, privođenje Miškovića nije izazvalo pojačanu nervozu ni poslovnih partnera, ni kreditora, kojima je Delta holding na osnovu konsolidovanog finansijskog izveštaja, krajem prošle godine dugovao nešto više od 40 milijardi dinara, ili skoro 400 miliona evra.

Postupak protiv Miškovića, kako je dodao, neće imati negativne efekte ni na već započete pregovore sa novim poslovnim partnerima.
XS
SM
MD
LG