Dostupni linkovi

Mišković ostaje u pritvoru


Vanraspravno vijeće Specijalnog suda odbilo žalbe na rješenje o pritvoru vlasnicima Delte i Nibensa Miroslavu Miškoviću i Milu Đuraškoviću, kao i Marku Miškoviću.

Portparol suda Maja Kovačević izjavila je da je vijeće odbilo i žalbe još četvorice osumnjičenih i potvrdilo odluku kojom im je sudija za prethodni postupak u petak rano ujutru odredio pritvor do 30 dana. Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona eura.

Prema navodima krivične prijave, Miškovići i Milo Đurašković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona eura finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".
XS
SM
MD
LG