Dostupni linkovi

Strateški plan Slovenije: Jača saradnja s Rusijom i Turskom


Jačanje ekonomske saradnje sa skupinom država izvan EU-a, među kojima sa Rusijom i Turskom, strateški je plan Slovenije za iduću godinu, izjavio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote ministar ekonomije Radovan Žerjav koji uz to želi u Sloveniju privući jednog od velikih njemačkih automobilskih koncerna.

"Automobilska industrija bi donijela nova radna mjesta. Do sada sam posjetio Volkswagen, BMW i Magnu, a pripremam se i za posjet Mercedesu", rekao je Žerjav, dodajući da je njemačkim koncernima ponudio mogućnost investiranja u Mariboru, na lokaciji nekadašnje tvornice automobila TAM.

Žerjav je rekao da je dobra vijest što je po zadnjim podacima slovenski izvoz u prvih devet mjeseci ove godine porastao za jedan posto, a strateškim dokumentom za iduću godinu planiramo povećati ekonomsku suradnju sa Rusijom, Kazahstanom, Azerbejdžanom, Turskom, Indijom i Kinom.

"Određivanje tog prioriteta ne znači da ćemo zanemariti tržišta koja su nam na dohvat ruke poput Italije, Austrije i Mađarske i država na Balkanu jer je to naš prirodni ekonomski prostor", trekao je Žerjav u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote.
XS
SM
MD
LG