Dostupni linkovi

Advokat: Mišković nije pretio niti se protivio privođenju



Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković prilikom jutrošnjeg odvođenja u policiju nije pružao otpor niti je pretio policijskim i drugim državnim organima i funkcionerima, saopštila je danas Deltina advokatska kancelarija Janković, Popović i Mirić.

U saopštenju koje je potpisao advokat Nenad Popović, navodi se da je Mišković jutros prinudno odveden u policiju, bez uručivanja prethodnog poziva.

Dodaje se da su mediji "potpuno netačno preneli navodnu pretnju Miiroslava Miškovića na račun potpredsednika Vlade Srbije" (Aleksandra Vučića), što predstavlja, kako piše u saopštenju, "jednu u nizu medijskih manipulacija koje su se mogle čuti proteklih dana"

"Istina je da je Miroslav rekao da 'Aleksandar (Vučić) ne može večeras da izađe na RTS, ako me prethodno ne uhapsi'", naveo je advokat Delte.

Te Miskovićeve reči su, kako je dodao, "konstatacija o atmosferi stvorenoj u javnosti, bez elemenata bilo kakve pretnje, a posebno bez ugrožavanja bezbednosti potpredsednika Vlade".

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koji su jutros privedeni u policiju, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Oni su privedeni zbog sumnje da su stekli finansijsku dobit nezakonitom prodajom imovine puteraskih preduzeća koje su kupovali u privatizaciji.
XS
SM
MD
LG