Dostupni linkovi

Srbija:Uhapšen0 18 osoba zbog prevara na SMS igrama


Policija u Srbiji privela 18 osoba, koje se sumnjiče da su malverzacijama u vezi sa SMS porukama u nagradnim igrama pribavili korist veću od 15 miliona eura.Privedeni su u policijskoj akciji "Graham".

Privedena grupa osumnjičena je za udruživanje u krivičnim djelima - prevara, pranje novca i neovlašćeno korišćenje autorskog dela, a da su građane oštetili za 35 miliona eura.

Među uhapšenima su, kako se navodi, organizatori te kriminalne grupe - vlasnik firme "Fonlider" Rade Jovičić, zamjenik generalnog direktora "Fonlidera" Radivoje Pušonja i vlasnik TV Duge i TV Astre Dušan Morača.

TV Duga kako stoji na internet stranici te televizije definisana je kao televizija srpske dijaspore. Navode i da redovno emituju guslarske i pravoslavne emisije. Okosnica programa TV Duge su želje i čestitke kojima, kako se navodi na sajtu te televizije, "Srbi iz dijaspore kontaktiraju sa rodnim krajem prijateljima i rodbinom".

Zbog sličnih mahinacija i u martu 2010. godine uhapšena je grupa koja je dobila naziv "SMS mafija", koja je, koristeći kompjuterske programe i mobilne telefone, uticala na ishode nagradnih igara na Pinku i RTS-u. Organizator nagradne igre na RTS -u bila je Državna lutrije Srbije.
XS
SM
MD
LG