Dostupni linkovi

logo-print

Bajramović svjedoči na suđenju Merčepu


Na suđenju bivšem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu danas bi trebao svjedočiti pripadnik pričuvnog sastava policije Miro Bajramović koji je prvi javno progovorio o uhićenjima, zlostavljanjima i ubijanju civila ratne 1991.

Za te se zločine sada po zapovjednoj odgovornosti sudi Merčepu, navodnom zapovjedniku pričuvnog policijskog sastava koji je, prema mišljenju tužiteljstva, odgovoran za odvođenje, zlostavljanje, mučenje i ubijanje pedesetak civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja.

Bajramović je jedan od tzv. merčepovaca kojemu se već sudilo za ubojstva na Pakračkoj Poljani, za koju se doznalo još 1992. kada je u istrazi o ubojstvu zagrebačke obitelji Zec policija došla do informacija o još nekim zločinima koja su navodno počinili Merčepovi suborci. No, slučaj je "mirovao" do rujna 1997. kada je Bajramović za "Feral Tribune" izjavio da je Merčepova postrojba u Gospiću i u Pakračkoj Poljani ubila 280 osoba te da je on osobno odgovoran za smrt 86 ljudi.

Bajramović je u medijima je tvrdio da je Merčep dobro znao što se događa, iako osobno nije sudjelovao u likvidacijama.
XS
SM
MD
LG