Dostupni linkovi

DRI podneo krivičnu prijavu protiv Olivera Dulića


Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivične prijave protiv više osoba, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, a među njima su i predsednik Fonda za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, direktor i članovi Upravnog odbora Fonda, koji se sumnjiče za dodelu sredstava na način koji nije bio u skladu sa Pravilnikom, prenosi Tanjug.

Zbog nenamenskog trošenja sredstava, krivične prijave su podnete i protiv direktora NSZ Dejana Jovanovića i više funkcionera u gradskoj upravi Beograda.

Podneto je i više zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama, a između ostalih i protiv bivšeg ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića.

DRI je u sredu podnela krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv sekretara Sekretarijata za saobraćaj Dragoljuba Đakonovića, direktora Direkcije za javni prevoz Snežane Perović i direktora Direkcije za puteve Ivane Vuletić.

Krivične prijave su podnete i protiv sekretara Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Predraga Petrovića, sekretara Sekretarijata za sport i omladinu Ace Kovačevića, sekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu Vladana Đukića. DRI je podneo krivične prijave i protiv direktora Agencije za javne nabavke Branislava Jankovića, direktora Agencije za investicije i stanovanje Marka Blagojevića i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejana Jovanovića.

Prekršajne prijave su podnete i protiv pomoćnika ministra za materijalno-finansijske poslove u Ministarstvu pravde Jagode Jeličić, generalnog direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvija Babića, pomoćnika generalnog direktora za finansijske i komercijalne poslove JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragoslava Bulatovića i generalnog direktora JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd" Milete Radojevića. DRI je podnela prekršajne prijave i protiv direktora JP „Gradsko stambeno" Beograd Slobodana Miljkovića, direktora JP „Direkcija za izgradnju", Užice Darka Šimšića,direktora JKP „Tržnica", Niš Nebojše Petrovića, direktora JP za urbanizam i prostorno planiranje, građevinsko zemljište i puteve „Gradac", Čačak Vojislava Ilića.
XS
SM
MD
LG