Dostupni linkovi

Umjesto suđenja, Ratko Mladić ostao na doručku


Advokat Miodrag Stojanovic na suđenju Ratku Mladiću
Advokat Miodrag Stojanovic na suđenju Ratku Mladiću
U ponedeljak je nakon dvotjedne pauze nastavljeno haško suđenje bivšeg zapovjednika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića, optuženog za genocid i druge zločine u BiH.

No suđenje se nastavilo bez nazočnosti optuženog, a prema informacijama sudskog vijeća, Mladić je ostao na svom doručku umjesto da na vrijeme krene iz pritvorske jedinice u sud (MKSJ).

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Alphonsa Oriea odlučilo je krenuti sa svjedočenjem idućeg svjedoka tužiteljstva Grge Stojića, uz napomenu da će se optuženom dozvoliti ulaz u sudnicu nakon što stigne iz pritvora.

Stojić je već svjedočio na suđenju Radoslavu Brđaninu i Radovanu Karadžiću, bivšim dužnosnicima Srpske demokratske stranke, SDS-a, a opisao je ubijenje i progone stanovništva nesrpske nacionalnosti u općini Sanski Most, gdje su prema optužnici, zločini dosegnuli genocidne razmjere.

Stojić je jedini preživio zločin 2. studenog 1992. godine kada strijeljano oko sedam ljudi nedaleko od sela Škrljevita.
  • Slika 16x9

    Goran Jungvirth

    Diplomirani politolog iz Zagreba. U razbijanju stereotipa, širenjem informacija s Haškog suda o pravim razlozima i podstrekačima rata, nalazi motivaciju za svoj trenutni praktični rad.

XS
SM
MD
LG