Dostupni linkovi

Predsjednik Federacije BiH: Blizu sam odluke o raspuštanju Parlamenta


Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir rekao je da je blizu toga da donese odluku o raspuštanju federalnog Parlamenta i raspisivanju vanrednih izbora.

"Da bih zaustavio dalji razvoj krize, nerad Parlamenta FBiH, ispaštanje građana, jedino rješenje je raspuštanje parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora i blizu sam te odluke. Ona je moguća po Ustavu i, nažalost, biće jedino rješenje ako se neka nova parlamentarna većina, ili bolje reći nekoliko političara ne uozbilje“, rekao je Budimir za sarajevsko "Oslobođenje“.

On je ponovio da neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednika FBiH, jer on nije uzrok krize vlasti i jer njegova ostavka ne bi bila formula rješenja namjerno izazvane krize.

Budmir je optužio predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju da je kreator vještačke krize u FBiH.

"/Lagumdžija/ je uspio građane BiH dovesti u najtežu situaciju od kraja rata. To su građani prepoznali, što je pokazao izborni rezultat SDP-a na proteklim izborima. Naštetio je i narodu i stranci“, istakao je Budimir.

Prema njegovim riječima, svima je jasno da je kriza izazvana zbog ličnih interesa i udara na javna preduzeća. "Riječ je o borbi za novac iz javnih preduzeća i drugih sefova i kombinatorici između koga će biti podijeljen“, tvrdi Budimir.
XS
SM
MD
LG