Dostupni linkovi

Ins: Srbiju bih izbacio sa sledećih pet turnira



Bivši engleski fudbaler Pol Ins rekao je da bi mladoj reprezentaciji Srbije treba zabraniti da se takmiči u predstojećih pet kvalifikacionih ciklusa za Evropsko prvenstvo.

Engleska, za koju je nastupa Insov sin Tom, eliminisala je Srbiju u baražu sa ukupnih 2:0, pošto je u revanšu u Kruševcu pobedila sa 1:0.

Po završetku revanš utakmice došlo je do sukoba igrača i članova stručnih štabova obe ekipe, koji se nastavio i u tunelu stadiona.

"Da je do mene, Srbija bi bila izbačena sa sledećih pet turnira. Sramota je da se vide ovakve scene. Kada vam je sin tamo, to je zabrinjavajuće. Predsednik FIFA Sep Blater i UEFA Mišel Platini moraju da pogledaju ovo. Ovakve stvari ne želimo da vidimo u fudbalu, to nas vraća u mračno doba", istakao je Ins za ESPN.

Selektor Engleske Stjuart Pirs rekao je da su oni uložili žalbu kod Evropske fudbalske unije zbog rasizma jer su, kako je kazao, "navijači vređali fudbalera Denija Rouza".

Fudbaler reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine Deni Rouz kazao je da su ga srpski navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi pre nego što je utakmica počela, kao i da je sa dva kamena pogođen u glavu.

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam hteo da izvedem aut. Posle toga nisam više bio koncentrisan na meč. Bio sam ljut i pravio sam greške", dodao je bek mlade reprezentacije Engleske.
XS
SM
MD
LG