Dostupni linkovi

U Španjolskoj uhićena kriminalna skupina državljana Srbije



U zajedničkoj akciji srbijanske i španjolske policije u nekoliko gradova u Španjolskoj uhićeno je najmanje 15 osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom skupinom Luke Bojovića, a među uhićenima su državljani Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, potvrdio je u Beogradu ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović.

U akciji je pretraženo 20 stanova i privatnih tvrtki u Las Palmasu, Alicanteu i još nekoliko španjolskih gradova. Uhićeni su među ostalim Bojovićev brat Nikola i supruga Barbara. Sve uhićene sumnjiče da su dio kriminalne skupine odgovorne za likvidacije, pranje novca i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španjolskoj i zemljama Europske unije.


Luka Bojović je označen kao vođa tzv. zemunskog klana, kriminalne organizacije na čijem je čelu od travnja 2003. godine, nakon što je klan sudjelovao u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, te policijske akcije "Sablja", u kojoj su likvidirani prethodni šefovi klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. Bojović je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. nakon što su uhićeni Sretko Kalinić i Miloš Simović, čemu je prethodio njihov obračun u Zagrebu.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić uhićeni su početkom ove godine u Valenciji i u tijeku je procedura za njihovo izručenje srbijanskom pravosuđu.
XS
SM
MD
LG