Dostupni linkovi

Vulin: Bez iznošenja platforme dok se Priština ne izjasni



Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je danas da se platforma za pregovore s Prištinom priprema, ali da se s detaljima tog dokumenta neće izaći u javnost dok se druga strana ne izjasni o tome da li uopšte želi da pregovara.

"Kada se druga strana izjasni i kada međunarodna zajednica, u čije dobre namere verujem, izađe sa nečim konkretnim, mi ćemo istog časa imati svoju priču", kazao je Vulin novinarima nakon sastanka sa ruskom delegacijom.

"Srbija je spremna za pregovore, Priština bojim se nije spremna za dijalog, a ako jeste, to vešto krije", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, na izradi platforme rade i Vlada Srbije i kabinet predsednika Srbije, a ne samo jedna politička partija.

On je podsetio da je Srbija pred međunarodnu javnost izašla s predlogom da se pregovori sa Prištinom podignu na politički i najviši mogući nivo, a da se sada čeka reakcija i odgovor druge strane.

Vulin je ocenio da Srbija prvi put posle 12 godina zauzima aktivnu ulogu u razgovorima s Prištinom i rešavanju kosovskog pitanja.
XS
SM
MD
LG