Dostupni linkovi

Split: Osumnjičenom za ubistvo Meksikanke jednomesečni pritvor



Osumnjičenom za letošnje ubistvo jedne Meksikanke na Marjanu u Splitu, Ediju Mišiću (28) danas je određen jednomesečni pritvor.

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu je to odlučio zbog opasnosti od uticaja na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti krivičnog dela, prenose mediji.

Hrvatska radiotelevizija na svom portalu navodi da se Mišić kod istražnog sudije izjasnio da nije kriv, a u sklopu istrage biće naloženo i psihijatrijsko veštačenje.

Edi Mišić sinoć se pred Županijskim državnim tužilaštvom branio ćutanjem.

Iako je policija otkrila samo inicijale uhapšenog hrvatskog državljanina iz Splita, mediji su otkrili da je to Edi Mišić koji u Splitu živi s majkom, braćom i sestrama. Njegova porodica u Hrvatsku je došla iz Mostara tokom rata u BiH.

Komšije i prijatelji Mišića opisuju kao mirnog i povučenog mladića.

Policija je juče saopštila da ima dovoljno materijalnih dokaza protiv uhapšenog i da je njegov dres "Milana", nađen u ruksaku nedaleko od tela ubijene Meksikanke Selene Margarit Graciano Makedo.

Selena Makedo (31) nestala je 22. avgusta posle šetnje s bratom, kada je najverovatnije ubijena, a njeno telo je nađeno nekoliko dana kasnije.
XS
SM
MD
LG