Dostupni linkovi

Predsjednik UEFA-e Michel Platini u posjeti BiH



Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Michel Platini i njegovi najbliži saradnici doputovaće danas u zvaničnu posjetu Fudbalskom savezu BiH, potvrđeno je iz UEFA-e.

Delegaciju UEFA-e u posjeti Fudbalskom savezu, osim Platinija, činiće i potpredsjednik UEFA-e Allen Hansen, član UEFA Izvršnog komiteta Peter Gilleron i direktor za nacionalne asocijacije Theodore Theodoridis.

Tokom jednodnevne posjete predviđeno je da predstavnici UEFA-e sa članovima Komiteta za normalizaciju, na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom, kao i ambasadorima Fudbalskog saveza BiH Farukom Hadžibegićem i Duškom Bajevićem razgovaraju o aktuelnoj situaciji u Savezu i narednim aktivnostima.

Planirano je i da visoka delegacija iz UEFA-e posjeti i stadione u Sarajevu (Koševo i Grbavica), kako bi izvršila uvid u stanje infrastrukturnih uslova za odigravanje međunarodnih utakmica.

Prvobitno planirana posjeta Zenici i Trening centru Fudbalskog saveza BiH, koji je izgrađen zahvaljujući sredstvima koje je u najvećem dijelu investirala UEFA, otkazana je zbog kratkog vremenskog perioda u kojem će delegacija UEFA-e boraviti u Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG